Nick Franken photographer - fotograaf

Over

Nick Franken

Ik zie fotografie en film graag puur, rauw en eerlijk. Een beeld mag je ervaren, je mag er van houden maar je mag deze ook haten. Zolang het maar een gevoel opwekt! Ieder mens is uniek, ieder mens is op zijn of haar manier mooi. Dit is wat ik het mooiste vind om te fotograferen en film maken. Of dit nu een portret is of een commercieel beeld, mensen spelen voor mij altijd de hoofdrol. Naast het fotograferen en het bewerken van het beeld ligt mijn focus in het bijzonder op de inhoud. "Art-direction" speelt daarom een belangrijke rol.

 
 

 
 
 
Nick Franken

“NORMAAL” IS WAT DE MEERDERHEID DOET, DAAROM IS “ANDERS” VEEL INTERESSANTER.

Ik heb altijd al een groot inlevingsvermogen gehad. Bij alles wat ik hoor, zie ik het als beeld voor me. Ik haal hier ook heel erg mijn voordeel uit door dit om te zetten in een beeld dat iedereen kan zien. “Tell me a story, and I’ll give you an image”. Ik vind mijn werk bijzonder leuk om te doen; niet alleen de techniek maar juist het in contact zijn met mensen. Het meedenken, omgaan met mensen en het creëren van beelden maken mij tot wie ik ben. Dat zie je terug in mijn werk.

 
 
Life is beautiful not because of the things we see or do. Life is beautiful because of the people we meet
— Simon Sinek
 
 

WAT IK DOE

“Fotografie is het met behulp van licht en andere vormen van straling vastleggen van afbeeldingen van voorwerpen en verschijnselen op radiatiegevoelig materiaal. Het woord is afgeleid van het Grieks en betekent letterlijk schrijven met licht (φωτὸς, (phootos), van: φῶς (foos): licht, en γράφω (grafoo): schrijven).”

 
 

“EEN KLUS AANNEMEN VOOR GELD IS NIET ZO BELANGRIJK ALS EEN KLUS AANNEMEN VOOR HET PLEZIER”.

Je zelf durven te zijn, de grenzen opzoeken, buiten de lijntjes kleuren en passie tonen. Creativiteit, logica, techniek en kennis. Informatie, esthetiek, identificatie en uitdagingen. Wat maakt mij, wat maakt een beeld, wat maakt jouw beeld…